Bavorské flíčky se zelím

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bavorské flíčky se zelím

Suroviny

Porce: 4 + –
  • FLÍČKY
  • Celozrnná pšeničná mouka 150 g
  • Sůl 1 špetka
  • Vejce 1 ks
  • Žloutky 3 ks
  • Rostlinný olej 1 lžíce
  • ZELÍ
  • Bilé zelí 1 kg
  • Oloupané jablko bez jádřince, nakrájené na kostky 1 ks
  • Jablečný ocet 2 lžička
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužek
  • Mouka 1 lžíce
  • Zelená petrželka 1 svazek
  • Máslo 200 g
  • Kuřecí nebo zeleninový vývar 125 ml
  • Kmín 0.5 lžíce
  • Jalovec (bobulky) 4 ks
  • Pepř 4 kulička
  • Bobkový list svázaný v mušelínovém balíčku 1 ks
  • Pepř a sůl (dle chuti) 1 špetka
  • Cukr (dle chuti) 1 lžíce

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Německo

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z mouky, trochy soli, vejce, žloutků a oleje zaděláme na těsto. přendáme ho na vál a vypracujeme ho v hladké, vláčné těsto. Je-li nutné. pžidáme trochu kapek vlažné vody. Vrátíme tšsto do mísy, pžikryjeme ho a necháme odpočinout.

Očistíme hlávku zelí a nakrájíme ho na nudličky. Oloupeme cibuli a česneky a nakrájíme na drobno. Omytou, osušenou petrželku posekáme.

Těsto přendáme na vál a vyválíme z něj plecku asi 3mm silnou a nakrájíme na čtverečky, asi 2×2cm. Necháme je zaschnout .

Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli a česnek, zaprášíme moukou a trochu osmažíme. Potom přidáme zelí, jablko, ocet, polovinu petrželky, kmín, cukr, balíček s kořením a podlijeme vývarem. Vaříme nepřikryté po 2min. Přikryjeme a za občasného míchání podusíme na mírném ohni asi 7–8min., až je zelí měkké. Vyjmeme balíček s kořením a zelí dochutíme solí, pepřem, cukrem nebo octem podle chuti.

Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, osolíme ji a vložíme dovnitř flíčky, zamícháme je, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme asi 1min., nebo až jsou uvařené. Flíčky zcedíme, necháme je okapat.

Smícháme flíčky se zelím, posypeme zbytkem petrželky a ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist