Hovězí ramínko na červeném víně

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hovězí ramínko na červeném víně

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 140 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso protneme karotkou, osolíme ho, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme na 2 lžících oleje. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli s česnekem. Za stálého míchání zeleninu opečeme dozlatova, přidáme lžíci protlaku, orestujeme, zalijeme vínem, přidáme asi 1 dl horké vody, osolíme, opepříme, maso vložíme zpět a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme 2 hodiny doměkka. Během pečení podléváme vodou, přeléváme výpekem a maso občas obracíme. Měkké maso po vyjmutí z kastrolu zabalíme do alobalu a uchováváme v teple. Šťávu poprášíme jíškou, prošleháme a 10 minut ji vaříme na mírném ohni. Oloupanou šalotku nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky. Ve zbylém oleji obojí orestujeme, zalijeme omáčkou a 10 minut společně vaříme. Dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přeléváme omáčkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist