Boloňská omáčka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli nakrájíme na jemno, slaninu na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a orestujeme, postupně přidáváme prolisovaný nebo utřený česnek, rajský protlak, kečup, všechno koření, vodu a víno. Vše promícháme a dusíme asi 30 minut na mírném plameni pod pokličkou. Hotovou omáčku nalijeme na uvařené těstoviny, posypeme nasekanou pažitkou a tymiánem, přidáme trochu strouhaného sýra a podáváme.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist