Bramborové špízy

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bramborové špízy

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve připravíme salsu. Očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli zesklovatíme v kastrůlku na oleji. Přidáme papriky a plátky česneku a orestujeme. Přilijeme protlak, osolíme a podusíme doměkka. Pak přimícháme rajče a pažitku, salsu a necháme už jen přejít varem, dochutíme ji šťávou z limetky a necháme vychladnout. Brambory důkladně omyjeme ( neloupeme je ) a nakrájíme na půlky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme je do poloměkka. Pak vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Klasy kukuřice oloupeme, omyjeme a každý nakrájíme na 6 silnějších plátků. Cuketu omyjeme a nakrájíme na 12 dílků. Předvařené půlky brambor zprudka opečeme v pánvi na oleji a osolíme je. Každý plátek kukuřice obalíme proužkem slaniny a napícháme střídavě s bramborami, cuketou na špízy. Rozložíme je na plech, posypeme nivou a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C dokud není zelenina měkká. Špízy rozdělíme na talíře a podáváme se salsou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist