Špagety carbonara

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu také nakrájíme na malé kostičky. Parmazán a sýr Pecorino najemno nastrouháme.



Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Olivový olej zahřejeme a důkladně na něm orestujeme cibuli a slaninu. Zalijeme červeným vínem, povaříme a dáme stranou.



vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme a vmícháme strouhaný sýr. Petrželku očistíme, omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.



Uvařené špagety necháme dobře okapat a ještě horké je smícháme se směsí cibule a slaniny a s vaječnou směsí. Podáváme posypané nakrájenou bazalkou.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist