Bryndzové halušky
Kategorie: Pokrmy
Autor: andrea
Suroviny
- Brambory středně velké 7 ks
- Hrubá mouka 0.75 hrnek
- Hladká mouka 0.75 hrnek
- Máslo 30 g
- Sůl 1 lžička
- Oravská slanina 200 g
- Bryndza 1 balení
- Smetana 1 lžíce
Doba přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadné
Určen pro: Vegetariáni
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Slovensko
Postup:
Brambory, nejlépe moučné, oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Vymačkáme z nich do skleničky vodu. Necháme usadit škrob, vodu vylijeme a škrob vrátíme zpět do brambor. Způsobí to, že nám brambory s moukou dobře spojí. K bramborám přidáme hrubou a hladkou mouku v poměru 1:1. Brambory by měly být s moukou v poměru 3:2. Zaděláme těsto, které by mělo být řidčí, ale ne zas příliš. Mělo by být lehké a lehce lepivé. Hodně záleží na vodnatosti brambor. Mouku přidáváme opatrně.
Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme halušky( jak říkají na Slovensku, tak by měly být o velikosti malíčku), které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je dáme do mísy s kouskem másla, promícháme a zakryjeme.
Oravskou slaninu nakrájenou na kostičky dáme zprudka osmahnout na pánev, aby pustila tuk.
Bryndzu si v míse smícháme s 1 lžící smetany a 1 lžící vody z halušek a bryndzu rozmělníme. Bryndzu přelijeme přes horké maštěné halušky a můžete servírovat na talíře. Ke konci přidáme vyškvařenou slaninu s tukem.
To je vše. Teď už jen dobrou chuť.
Podobné recepty
- » Bryndzové knedlíky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bryndzové noky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Halušky z hrubé mouky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 15x) - » Halušky z mouky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Slovenské halušky s bryndzou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Tvarohové halušky
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Bezlepkové brynzové halušky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012724) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 291659) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236108) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223319) - » Couračka
(Navštívilo: 150664) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128284) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112868)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy