Slavnostní pilaf

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Slavnostní pilaf

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Česnek oloupeme a nasekáme, feferonky zbavíme stopek a jadérek a nasekáme je. Petržel omyjeme a nasekáme. Bramboru nastrouháme. Vše promícháme s mletým masem. Přidáme zázvor, pepř, tlučený či drcený kmín a sůl. Dobře promícháme a necháme odpočinout.

Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle ji necháme zesklovatět. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ochutíme kmínem a solí. Podlijeme a dusíme doměkka. Mandle nasekáme a smícháme je s rozinkami. Kari rozmícháme v citronové šťávě. Ve 1/4 litru vody svaříme cukr.

Z odpočinuté směsi mletého masa a přísad utvoříme masové kuličky a osmažíme je na másle.

V troše vody rozvaříme kokos až na mléko. Polovinu oprané rýže osolíme a dusíme, když je napůl hotová, přidáme citronovou šťávu s kari kořením a zamícháme. V jiné nádobě rozpustíme máslo, přidáme trochu soli, druhou oloupanou a nakrájenou cibuli a přilijeme kokosové mléko. Vložíme druhou část rýže a podlijeme. Dusíme do poloměkka. Nyní máme dva druhy rýže, bílou a žlutou. Do bílé zamícháme hotové kostky masa se šťávou, všechny zbylé ingredience s jogurtem a svařeným cukrem důkladně zamícháme a jednu třetinu této směsi rozložíme do kastrolu. Na tuto vrstvu dáme polovinu žluté rýže, pak třetinu bílé s masem, pak zbytek žluté a jako poslední vrstvu zbytek bílé rýže s masem. Přiklopíme a ještě chvíli dusíme.

Slavnostní pilaf opatrně vyklopíme na horký podnos, ozdobíme smaženými kuličkami mletého masa a podáváme
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist