Fazole s uzeným masem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Fazole s uzeným masem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • červené fazole 500 g
  • malý rajský protlak 1 plechovka
  • olej 5 lžíce
  • citron 0.5 ks
  • hladká mouka 1 ks
  • sušené oregano 1 ks
  • velký rajský protlak 1 plechovka
  • cukr 3 lžíce
  • sůl 1 ks
  • vývar z uzeného masa 0.25 l
  • uzené maso 1 kg
  • sušená bazalka 1 ks
  • česnek 5 stroužek
  • cibule 1 ks
  • bílé víno 3 dl

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Srbsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předem si uvaříme fazole a uzené maso. Může být plec, bůček nebo žebírka. Uvařené fazole scedíme a do vody po fazolích vlijeme 1/4 litru vývaru z uzeného masa.

Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a uděláme světlo jíšku. Do půl litru dáme rajčatový protlak, cukr, zalijeme bílým vínem a promícháme. Světlou jíšku rozředíme horkým vývarem z fazolí, rozšleháme do hustší omáčky. Přidáme rozředěný rajský protlak a necháme přejít do varu. Přidáme vařené fazole, uzené maso nakrájené na větší kousky, oregano a bazalku podle chuti. Fazole s uzeným masem dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí.

Hotové fazole s uzeným masem podáváme s chlebem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist