Prekmurský guláš

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Prekmurský guláš

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Slovinsko

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibule oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na tenká kolečka a odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na menší kousky, ale ne uplně nadrobno. Maso podle potřeby očistíme, pokud chceme, a nakrájíme kostky. Hovězí maso krájíme na menší kostky, vepřové na větší. Brambory oloupeme a nakrájíme větší kusy. Musí být větší, protože se budou dusit současně s masem. Česnek oloupeme a utřeme.

Na sádle (nebo oleji) osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a přilijeme studenou vodu. Pak přidáme nakrájené maso a brambory. Základ osolíme, okmínujeme, přidáme utřený česnek, kmín, rajčatový protlak a bobkový list, vše dobře promícháme.

Guláš přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Guláš není třeba zahustit, ale kdo chce, může jej zahustit trochou solamylu rozmíchaným ve vodě nebo strouhaným tvrdým chlebem. Podle chuti nakonec guláš okořeníme podle chuti.

Hotový prekmurský guláš podáváme teplý a zdobíme kolečky odložené cibule. Pro hladovce přidáme i chléb.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist