Prekmurský guláš
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- brambory 1 kg
- voda 2 dl
- hovězí zadní 400 g
- česnek 1 ks
- cibule 500 g
- rajčatový protlak 3 lžíce
- vepřová plec 400 g
- sádlo 100 g
- bobkový list 1 ks
- podle chuti
- drcený kmín 1 ks
- mletá sladká paprika 1 ks
- sůl 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Slovinsko
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibule oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na tenká kolečka a odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na menší kousky, ale ne uplně nadrobno. Maso podle potřeby očistíme, pokud chceme, a nakrájíme kostky. Hovězí maso krájíme na menší kostky, vepřové na větší. Brambory oloupeme a nakrájíme větší kusy. Musí být větší, protože se budou dusit současně s masem. Česnek oloupeme a utřeme.
Na sádle (nebo oleji) osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a přilijeme studenou vodu. Pak přidáme nakrájené maso a brambory. Základ osolíme, okmínujeme, přidáme utřený česnek, kmín, rajčatový protlak a bobkový list, vše dobře promícháme.
Guláš přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Guláš není třeba zahustit, ale kdo chce, může jej zahustit trochou solamylu rozmíchaným ve vodě nebo strouhaným tvrdým chlebem. Podle chuti nakonec guláš okořeníme podle chuti.
Hotový prekmurský guláš podáváme teplý a zdobíme kolečky odložené cibule. Pro hladovce přidáme i chléb.
Na sádle (nebo oleji) osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a přilijeme studenou vodu. Pak přidáme nakrájené maso a brambory. Základ osolíme, okmínujeme, přidáme utřený česnek, kmín, rajčatový protlak a bobkový list, vše dobře promícháme.
Guláš přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Guláš není třeba zahustit, ale kdo chce, může jej zahustit trochou solamylu rozmíchaným ve vodě nebo strouhaným tvrdým chlebem. Podle chuti nakonec guláš okořeníme podle chuti.
Hotový prekmurský guláš podáváme teplý a zdobíme kolečky odložené cibule. Pro hladovce přidáme i chléb.
Podobné recepty
- » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Jelení guláš
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 83x) - » Hospodský vepřový guláš
(Hodnocení: 1.24 - hlasovalo 55x) - » Gulášová polévka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 35x) - » Minutkový vepřový guláš s červenou paprikou
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 24x) - » Srnčí guláš na pivu
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003066) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254568) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232631) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213034) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122596) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110535)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy