Halušky s brynzou a slaninou
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- brynza 200 g
- anglická slanina 50 g
- sůl 1 ks
- cibule 1 ks
- špek 50 g
- na ozdobu
- pažitka 1 lžíce
- těsto
- brambory 800 g
- vejce 1 ks
- hladká mouka 400 g
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Slovensko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Přisypeme mouku, přidáme vejce a lžičku soli. Vypracujeme těsto, které necháme chvilku odstát. Do většího hrnce zatím dáme vařit vodu a osolíme ji.
Čtvrtinu těsta dáme na prkénko a namočeným nožem z něj do vroucí vody odkrajujeme malé nočky. Když vyplavou na hladinu, necháme je zvolna vařit asi 5 minut. Pak halušky vybereme sítem, pod tekoucí studenou vodou zchladíme a necháme odkapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylé tři díly těsta a po druhé dávce vodu v hrnci vyměníme (nebo vaříme ve dvou hrncích).
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Vložíme do menší pánve a zvolna vyškvaříme a opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a slaninu s cibulkou necháme okapat.
Uvařené halušky nahřejeme na pařáčku, přidáme do kastrolu s tukem ze slaniny a opatrně promícháme a prohřejeme. Pak přidáme rozdrobenou brynzu a opatrně mícháme, dokud se nerozpustí.
Halušky rozdělíme na talíře, doplníme je slaninou s cibulkou a posypeme pažitkou. Halušky s brynzou a slaninou ihned podáváme.
Čtvrtinu těsta dáme na prkénko a namočeným nožem z něj do vroucí vody odkrajujeme malé nočky. Když vyplavou na hladinu, necháme je zvolna vařit asi 5 minut. Pak halušky vybereme sítem, pod tekoucí studenou vodou zchladíme a necháme odkapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylé tři díly těsta a po druhé dávce vodu v hrnci vyměníme (nebo vaříme ve dvou hrncích).
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Vložíme do menší pánve a zvolna vyškvaříme a opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a slaninu s cibulkou necháme okapat.
Uvařené halušky nahřejeme na pařáčku, přidáme do kastrolu s tukem ze slaniny a opatrně promícháme a prohřejeme. Pak přidáme rozdrobenou brynzu a opatrně mícháme, dokud se nerozpustí.
Halušky rozdělíme na talíře, doplníme je slaninou s cibulkou a posypeme pažitkou. Halušky s brynzou a slaninou ihned podáváme.
Podobné recepty
- » Halušky s brynzou a škvarečky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Halušky z hrubé mouky
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 14x) - » Halušky z mouky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Slovenské halušky s bryndzou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bryndzové halušky
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Tvarohové halušky
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Bezlepkové brynzové halušky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003344) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254980) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232722) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213271) - » Couračka
(Navštívilo: 150223) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122764) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110596)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy