Musaka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Musaka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Řecko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do vymazaného plechu na pečení si naskládáme vařené brambory nakrájené na 1cm tlusté plátky.

Na cibulce a olivovém oleji osmahneme mleté maso, přidáme tomatovou šťávu a bílé víno, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru. Chvilku dusíme. Poté přidáme strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Maso navrstvíme na brambory.

Připravíme si omáčku. Do teplého mléka nasypeme mouku, trochu soli, pepře a muškátového oříšku. Vaříme asi 10 minut. Po ochlazení vmícháme dva bílky a omáčku navrstvíme na maso. Musaku pečeme v troubě na 180 stupňů asi 50 minut.

Upečenou musaku podáváme vlažnou nebo studenou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist