Naše musaka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Naše musaka

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Řecko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a rozetřeme. Rajčata spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme na menší kousky.

Dále dáme restovat na oleji cibuli a mleté maso, osolíme a přidáme nakrájená rajčata. Já dávám čerstvá rajčata, zdají se mi lepší než rajčata z konzervy. Podusíme asi 25 minut. Ke konci přidáme česnek. Oleje dávám opravdu jen kapku a cibuli nenechám zesklovatět, ale spíše jen lehce osmahnout.

Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na tenká kolečka. Lilek umyjeme, ale neloupeme, nakrájíme na silnější kola a ty naskládáme na pečící papír, mírně osolíme a dáme na 15 minut do trouby rozehřáté na nejvyšší stupeň, aby se lilek jakoby zapekl.

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme smetanu a mléko. Necháme projít varem a přidáme sýr. Ještě tak 5 minut povaříme a odstavíme z plotny. Konzistence bešamelu má být řidší, kdyby to bylo moc husté, tak přilijeme mléko.

Do zapékací mísy dáme na dno brambory a osolíme je. Na ně vrstvu mletého masa a na maso lilek. Pak opět vrstvu brambor, mleté maso, lilek a ukončíme vrstvou brambor.

Musaku dáme péct asi na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C.
Po hodině vytáhneme a zalijeme musaku bešamelem a ještě 30 minut zapékáme. Můžeme zvýšit teplotu v troubě na 200 °C. Nedávejte bešamel do zapékací mísy na začátku, není to ono. Speče se to a brambory zůstávají tvrdé.

Naši musaku ihned po dopečení podáváme. Chutná výborně!

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist