Hovězí eintopf
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- cibule 1 ks
- anglická slanina 200 g
- bílé fazole 1 plechovka
- česnek 3 stroužek
- celer 0.5 ks
- hovězí maso 400 g
- brambory 400 g
- mrkev 2 ks
- podle chuti
- sůl 1 ks
- saturejka 1 ks
- máslo 1 ks
- bobkový list 1 ks
- zelené fazolové lusky 1 ks
- mletý pepř 1 ks
- růžičková kapusta 1 ks
- podle potřeby
- olej 1 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Německo
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si všechnu zeleninu, maso i koření. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, fazolové lusky také nakrájíme. Fazole z nálevu slijeme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu oškrábeme a nakrájíme, jak je libo. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme.
Maso a slaninu nakrájíme a osmahneme na cibulce a trošce oleje. Zalijeme vodou nebo zeleninovým bujonem, osolíme, opepříme, vložíme bobkový list a prolisovaný česnek. Po změknutí přidáme saturejku, nakrájenou zeleninu, bílé fazole a brambory. Vše dohromady opět vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme máslo. Kdo má rád hustší konzistenci může hovězí eintopf zahustit jíškou.
Hovězí eintopf podáváme jako hlavní chod, ke kterému už nepotřebujeme žádnou další přílohu.
Maso a slaninu nakrájíme a osmahneme na cibulce a trošce oleje. Zalijeme vodou nebo zeleninovým bujonem, osolíme, opepříme, vložíme bobkový list a prolisovaný česnek. Po změknutí přidáme saturejku, nakrájenou zeleninu, bílé fazole a brambory. Vše dohromady opět vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme máslo. Kdo má rád hustší konzistenci může hovězí eintopf zahustit jíškou.
Hovězí eintopf podáváme jako hlavní chod, ke kterému už nepotřebujeme žádnou další přílohu.
Podobné recepty
- » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 374x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Hovězí vývar z kostí - tmavý
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 15x) - » Hovězí po makedonsku
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Hovězí líčka na víně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 34x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003080) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254570) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232631) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213036) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122596) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110536)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy