Makedonská pita

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Makedonská pita

Suroviny

Porce: 12 + –
  • na potření
  • vepřové sádlo s máslem 150 g
  • náplň
  • pórek 1 kg
  • podle chuti
  • sůl 1 lžička
  • podle potřeby
  • olivový olej na smažení 2 lžíce
  • těsto
  • sůl 0.75 lžička
  • droždí 15 g
  • polohrubá mouka 400 g
  • cukr 1 kostka
  • vlažná voda 1.5 dl

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Makedonie

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mísy prosejeme polohrubou mouku, vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu vlažné vody, zamícháme, aby se kvasnice rozpustily. Přidáme sůl a zpracujeme těsto, které nenecháváme kynout, ale ihned si ho rozdělíme na dvě poloviny. Jedna část těsta může být větší.

Těsto vyválíme tence (jako na nudle) na dva pláty. Potřeme směsí rozpuštěného másla se sádlem a poskládáme podobně jako listové těsto. Třetinu těsta přeložíme, na to položíme třetinu těsta z druhé strany. Pruh těsta opět potřeme tukem. Přeložíme třetinu těsta a na ni položíme těsto z druhé strany. Poskládané těsto vložíme do mikroténového sáčku a dáme na chvíli na mrazák.

Mezitím si připravíme náplň. Očištěný pórek nakrájíme, podusíme asi 10 minut na oleji a osolíme.

Těsto už nepropracováváme, jen ho rozválíme a dáme na plech tak, aby přesahovalo přes okraj plechu. Naplníme pórkem a překryjeme druhým plátem těsta. Prsty spojíme okraje obou těst a zahneme je (trochu stočíme) po celém obvodu plechu.Těsto propícháme vidličkou a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Makedonskou pitu podáváme jako výborný chutný pokrm při různých příležitostech. Pita je moc dobrá i za studena. Tradičně se jí s hustým jogurtem řeckého typu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist