Zapečená dýně z Krnova

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Zapečená dýně z Krnova

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Jugoslávie

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a dáme ho prozatím do chladničky. Vejce vaříme 6 minut v osolené vodě a lžičkou 8% octa, potom je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Můžeme uvařit o 2 vejce méně a ta nepoužitá vejce potom rozšlehat ve smetaně. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na lžíci sádla dozlatova. Eidam a parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Dýni nakrájíme na prst silné tyčinky nebo plátky. Kdo chce, může ji hrubě nastrouhat. Velké brambory oškrábeme, na velkých slzičkách nastrouháme, osolíme, okmínujeme a ochutíme kari a chilli kořením. Plátky vysočiny nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.

Smetanu smícháme s malým bílým jogurtem, prolisovaným česnekem, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a kari kořením. Nezáleží, zda je smetana sladká nebo kysaná, oba druhy mám vyzkoušené a jsou výborné.

Do pekáče rozložíme nastrouhané brambory, posypeme je pažitkou, uzeným masem a vysočinou. Dále naskládáme dýni, trochu ji osolíme a posypeme osmaženou cibulí. Na další vrstvu použijeme nakrájená vařená vejce a posypeme strouhaným eidamem smíchaným s parmazánem. Nakonec zalijeme směsí smetany a bílého jogurtu.

Připravenou směs dáme do předehřáté trouby a pečeme, dokud pokrm nezíská krásnou barvu. Trvá to podle trouby asi 45 - 60 minut.

Zapečenou dýni z Krnova podáváme se zeleninovou oblohou nebo zeleninovým salátem. Původní recept pochází z bývalé Jugoslávie. Ale kari, moravské uzené a brambory jsme si přidali sami. Ještě se nestalo, že by takto upravená dýně někomu nechutnala.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist