Chlebové plněné věnce
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- na potření
- olivový olej 2 lžíce
- náplň 1
- vejce 10 ks
- provensálské koření 1 balíček
- parmská šunka 400 g
- tvrdý sýr 400 g
- náplň 2
- ořechy 200 g
- banány 3 ks
- nutella 1 kelímek
- těsto
- voda 5.5 dl
- hladká mouka 1 kg
- sušené droždí 3 balíček
- cukr 10 g
- sůl 6 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Belgie
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mouku, cukr, sůl a droždí (1ks - 10 g na 1kg mouky) smícháme, přilijeme vodu a zaděláme těsto, které se nelepí. Nic nepřidáváme, je to přesný poměr, těsto bude vláčné. Necháme těsto krátce vykynout, stačí půl hodiny.
Mezitím vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Banány nakrájíme na kolečka. Vlašské nebo lískové ořechy nasekáme nahrubo.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny. První polovinu vyválíme na dlouhý plát, poklademe ho parmskou šunkou nebo jinou šunkou podle chuti, oloupanými uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a posypeme provensálským
kořením. Zavineme jako závin, ale konce necháme neohnuté, protože je spojíme jako věnec, tím že jednu část nasuneme do druhé asi na 1,5 cm. Věnec přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Věnec potřeme dlaní s olivovým nebo slunečnicovým olejem.
Druhý díl těsta také rozválíme. Potřeme nutellou nebo čokoládovým krémem, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka, a posypeme sekanými ořechy (lískové nebo vlašské). Zabalíme stejně jako první věnec a dáme také na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme dlaní olivovým nebo slunečnicovým olejem.
Věnce pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C přibližně 20 minut, až na povrchu zezlátnou.
Chlebové plněné věnce podáváme jako výborný sladký moučník a slanou chuťovku.
Mezitím vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Banány nakrájíme na kolečka. Vlašské nebo lískové ořechy nasekáme nahrubo.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny. První polovinu vyválíme na dlouhý plát, poklademe ho parmskou šunkou nebo jinou šunkou podle chuti, oloupanými uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a posypeme provensálským
kořením. Zavineme jako závin, ale konce necháme neohnuté, protože je spojíme jako věnec, tím že jednu část nasuneme do druhé asi na 1,5 cm. Věnec přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Věnec potřeme dlaní s olivovým nebo slunečnicovým olejem.
Druhý díl těsta také rozválíme. Potřeme nutellou nebo čokoládovým krémem, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka, a posypeme sekanými ořechy (lískové nebo vlašské). Zabalíme stejně jako první věnec a dáme také na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme dlaní olivovým nebo slunečnicovým olejem.
Věnce pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C přibližně 20 minut, až na povrchu zezlátnou.
Chlebové plněné věnce podáváme jako výborný sladký moučník a slanou chuťovku.
Podobné recepty
- » Chlebové víno
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 8x) - » Chlebové knedlíky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Chlebové srdce
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Chlebové knedlíky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Chlebové krutony
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Chlebové těsto na pizzu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Chlebové srdce
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003607) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255293) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232758) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213366) - » Couračka
(Navštívilo: 150225) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122814) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110612)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy