Chlebové plněné věnce

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Chlebové plněné věnce

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Belgie

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku, cukr, sůl a droždí (1ks - 10 g na 1kg mouky) smícháme, přilijeme vodu a zaděláme těsto, které se nelepí. Nic nepřidáváme, je to přesný poměr, těsto bude vláčné. Necháme těsto krátce vykynout, stačí půl hodiny.

Mezitím vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Banány nakrájíme na kolečka. Vlašské nebo lískové ořechy nasekáme nahrubo.

Těsto rozdělíme na 2 poloviny. První polovinu vyválíme na dlouhý plát, poklademe ho parmskou šunkou nebo jinou šunkou podle chuti, oloupanými uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a posypeme provensálským
kořením. Zavineme jako závin, ale konce necháme neohnuté, protože je spojíme jako věnec, tím že jednu část nasuneme do druhé asi na 1,5 cm. Věnec přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Věnec potřeme dlaní s olivovým nebo slunečnicovým olejem.

Druhý díl těsta také rozválíme. Potřeme nutellou nebo čokoládovým krémem, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka, a posypeme sekanými ořechy (lískové nebo vlašské). Zabalíme stejně jako první věnec a dáme také na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme dlaní olivovým nebo slunečnicovým olejem.

Věnce pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C přibližně 20 minut, až na povrchu zezlátnou.

Chlebové plněné věnce podáváme jako výborný sladký moučník a slanou chuťovku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist