Hlíva na česneku s bramborovými knedlíčky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hlíva na česneku s bramborovými knedlíčky

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory uvaříme doměkka, cca 25 minut. Pak je necháme zchladnout a oloupeme (nemusí být zcela studené). Nastrouháme na jemném struhadle, přisypeme veškeré ingredience, přikápneme olej a ocet. Žloutek oddělíme od bílku a přidáme k bramborám. Zaděláme těsto. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s troškou oleje. Těsto rozdělíme na dvě části. Pomoučíme si desku stolu. Na něm vyválíme 2 dlouhé válečky o průměru cca 3 cm. Rozkrájíme je na špalíčky asi 2-3 cm velké a ukoulíme kuličky. Hned je co nejrychleji přemístíme do vroucí vody, promícháme a vaříme cca 5 minut. Děrovanou naběračkou je vylovíme do mísy.
2
Hotovo


Z másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme dorůžova. Mezitím nakrájíme hlívu na kousky a nasypeme jí k cibuli. Okořeníme pepřem a kmínem. Chvilku opékáme a zalijeme horkým vývarem. Pět minut povaříme a zahustíme vlažnou jíškou. Stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pokud by byla omáčka hodně hustá, přikápneme ještě trochu vývaru. Nakonec dochutíme sojovou omáčkou, která jí dodá tmavší barvu, a rozdrcenými zbylými stroužky česneku. Ještě dvě minutky prohřejeme.
3
Hotovo


Ve vyšší pánvi rozehřejeme na střední teplotě máslo. Až začne chytat oříškovou vůni a barvu, přisypeme uvařené knedlíčky. Pánví párkrát zatřeseme, aby se knedlíčky obalily máslem ze všech stran a můžeme podávat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist