Pikantní šťouchané brambory s cizrnou
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Brambor 800 g
- Růžičková kapusta 200 g
- Sůl dle chuti 1 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužek
- Chilli paprička 1 ks
- Olej 2 lžíce
- Mletý koriandr 1.4 lžička
- Římský kmín 1.4 lžička
- Krájená sterilovaná rajčata 400 g
- Bobkové listy 2 ks
- Sterilovaná cizrna 400 g
- Mletý černý pepř dle chuti 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Brambory oloupeme, a nakrájíme. Kapustičky očistíme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Kapustičky dáme do síta a vložíme do vroucí vody. Povaříme je 5 minut. Potom je vyndáme, zchladíme proudem studené vody a rozdělíme na jednotlivé lístky. Do vody po kapustě vsypeme brambory a vaříme je asi 15 minut.
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Vše orestujeme na oleji. Vsypeme koriandr s římským kmínem a koření krátce osmahneme. Přidáme sterilovaná rajčata, vhodíme bobkové listy a společně vaříme, až směs zhoustne.
Pak do směsi přidáme sterilovanou cizrnu a lístky kapusty. Ochutíme pepřem a prohřejeme.
Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme a vmícháme do směsi v pánvi. Hned podáváme.
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme. Chilli papričku zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Vše orestujeme na oleji. Vsypeme koriandr s římským kmínem a koření krátce osmahneme. Přidáme sterilovaná rajčata, vhodíme bobkové listy a společně vaříme, až směs zhoustne.
Pak do směsi přidáme sterilovanou cizrnu a lístky kapusty. Ochutíme pepřem a prohřejeme.
Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme a vmícháme do směsi v pánvi. Hned podáváme.
Podobné recepty
- » Pikantní krupicové suflé
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 73x) - » Pekingská pikantní kyselá polévka
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Kuřecí špízky v pikantní jogurtové marinádě
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 59x) - » Pikantní pečený divočák
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 79x) - » Pikantní kančí maso po myslivecku
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 43x) - » Pikantní vepřová žebírka
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 18x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012670) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 291551) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236088) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223276) - » Couračka
(Navštívilo: 150661) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128261) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112863)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy