Kachna na pomerančích
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Kachní stehna 4 ks
- Celý černý pepř 1 lžička
- Jalovec 1 lžička
- Sůl 80 g
- Kachní sádlo 800 g
- Mrkev 2 ks
- Pomeranč 3 ks
- Šalotka 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- Kachní vývar 150 ml
- Pomerančový likér 4 cl
- Rýže basmati 250 g
- Šalvěj 1 snítka
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kachní stehna omyjte a osušte. Pepř a jalovec plochou stranou nože rozdrťte a smíchejte se solí. Směs vetřete do masa, uložte do pekáče a nechte přes noc marinovat v chladu. Troubu zapněte na 180°C. Ráno asi otřete papírovou utěrkou dosucha. Na horní straně stehen ( s kůží ) zprudka opečte na troše sádla dozlatova. Narovnejte zpět do pekáče a zalijte zbylým sádlem ( jen asi 1 lžíci nechte stranou ). Všechno maso by mělo být ponořené v sádle. Vložte do trouby a pečte asi 2,5 hodiny. Mezitím nakrájejte mrkev na tenké nudličky. Dva pomeranče oloupejte a nakrájejte na kolečka. Z posledního pomeranče oškrábejte oranžovou část kůry a vymačkejte z něj šťávu. Šalotku a česnek nakrájejte najemno. Šalotku zpěňte na zbylé lžíci sádla. Přidejte mrkev a česnek a nechte také zpěnit. Zalijte pomerančovou šťávou, vývarem a likérem a nechte zredukovat asi na polovinu. Dochuťte solí a pepřem. Stáhněte z plamene a jen na prohřáté vložte plátky pomeranče. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Kachnu vyjměte z konfitu a nechte okapat. Podávejte s rýží, pomerančovou omáčkou a ozdobené jemně nasekanou šalvějí.
Podobné recepty
- » Kachna na pomerančích
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 5x) - » Kachna na pomerančích II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kachna pomalu pečená
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 55x) - » Šestihodinová kachna
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Kachna po burgundsku z papiňáku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Kachna na pomerančích
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 5x) - » Plněná velikonoční kachna
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002826) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254396) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232584) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212965) - » Couračka
(Navštívilo: 150219) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122556) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110513)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy