Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme s hrubou moukou dle potřeby. Těsto neděláme příliš tuhé, spíše lepivější, abychom neměli knedlíky tuhé, a pak z něj mokrou rukou uděláme knedlíky o velikosti pingpongového míčku, které dáme vařit do osolené vody, klasicky - až vyplavou, jsou hotové, takže tak za 4-5 minut. Podáváme ihned, přelité oslazeným jogurtem a sypané strouhaným perníkem.
Podle chuti můžeme polít i máslem, posypat skořicovým cukrem, dozdobit zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem...
Zkoušel jsem jablka nastrouhat jak na jemném, tak i na hrubém struhadle a obojí je dobré. U knedlíků s nahrubo strouhaným jablkem je jen vidět na řezu.
Dobrá obměna knedlíků je do těsta přimíchat trochu skořice nebo čerstvě nastrouhané citronové kůry.
Vařil jsem podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist