Fazolový kotlík s čepičkou z listového těsta

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Fazolový kotlík s čepičkou z listového těsta

Suroviny

Porce: 2 + –
  • fazole červené 500 g
  • špekáčky 2 ks
  • česnek 2 stroužek
  • kečup 4 lžíce
  • cibule 1 ks
  • sůl a pepř podle chuti 1 ks
  • sádlo 2 lžíce
  • těsto listové 250 g
  • kousek špek 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno, v pánvi rozehřejeme sádlo a cibulku společně se špekem pokrájeným na kostičky osmažíme dozlatova.
Špekáčky nakrájíme a přidáme k cibulce, promícháme a společně orestujeme.
Do pánve přidáme fazolky a kečup a směs důkladně promícháme. Ochutíme propasírovaným česnekem, solí a pepřem podle chuti.
Hotovou směs přendáme do keramické zapékací misky, nesmíme ji ale zapomenout nejprve vymazat olejem.
Těsto rozválíme a vykrojíme kruh o pár centimetrů širší, než je zapékací forma. Vykrojený plát přendáme na zapékací misku s fazolovou směsí a přimáčkneme ho k okrajům.
Necháme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C zapéct dozlatova.

Poznámka:

Na obalu od fazolí bývá většinou uvedeno, že se mají před vařením na 4 hodiny namočit. Namoč je raději přes noc, budou měkčí a chutnější.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist