Švýcarské brambory

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Švýcarské brambory

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Švýcarsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na tenké plátky. Do kastrolu dáme polovinu cibule, česnek, olej a orestujeme dosklovita. Přidáme mleté maso, dochutíme je solí a pepřem. Restujeme 5 minut na středním stupni a pak odstavíme ze sporáku.
Brambory oloupeme a nakrájíme za pomocí struhadla na tenké plátky. V hrnci orestujeme na zbylém oleji cibuli a potom ji zalijeme smetanou. Přidáme zakysanou smetanu a přivedeme k varu. Poté přidáme plátky brambor a dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání vaříme, dokud směs není krémově hustá (smetana se musí vyvařit).

Pekáček vyložíme pečicím papírem a dno potřeme bramborovou směsí. Poté rozvrstvíme orestované maso a na závěr potřeme znovu brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 35 minut. Mezitím nastrouháme sýr na hrubém struhadle. Po 35 minutách posypeme sýrem a 5 minut dopékáme.

Poznámka:

Pokud máš raději výraznější chuť, můžeš bramborovou směs zpestřit jakýmkoliv oblíbeným kořením. Výborné jsou s brokolicí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist