Bramborový salát s cibulí

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bramborový salát s cibulí

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a ve slupce je uvaříme v osolené vodě.
Cibule nakrájíme na tenké proužky a osmahneme je na rozpáleném oleji.
Osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, ocet a zalijeme vodou, ve které jsme nechali rozpustit kostku zeleninového vývaru. Podusíme asi 5 minut.
Vejce uvaříme natvrdo.Teplé brambory podélně nakrájíme na osminky, zalijeme cibulí a vývarem, přidáme nadrobno posekanou pažitku a vše dobře zamícháme. Nakonec ozdobíme uvařenými vejci.
Tento salát je vhodný například ke karbanátkům, ale je možné ho konzumovat i jako samotný pokrm.

Poznámka:

Pro jemnější chuť můžeš červené cibule nahradit pórkem nebo mladou naťovou cibulkou. Se skleničkou správně chlazeného bílého vína tento salát nemá chybu
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist