Zadělávané dršťky s bramborami ve slupce

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Zadělávané dršťky s bramborami ve slupce

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Dršťky dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a 20 minut vařte. Slijte, dršťky zalijte novou horkou vodou a vařte 40 minut. Slijte, znovu zalijte horkou vodou a znovu 40 minut vařte. Slijte, zalijte novou horkou vodou a vařte doměkka. Slijte (vývar uschovejte) a nechte vychladnout.

Slaninu pokrájejte a na pánvi nasucho vyškvařte, pak přidejte cibuli, osmahněte ji dorůžova, zaprašte moukou. Opékejte do světlé jíšky. Přidejte česnek, majoránku, sůl i pepř a zalijte 100–200 ml vývaru z drštěk a asi 20 minut vařte do husté omáčky. Dršťky mezitím pokrájejte na nudličky a uzené maso na kostičky a vmíchejte do omáčky. Podávejte s bramborami vařenými ve slupce, posypané petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist