Gratinovaný květák

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Gratinovaný květák

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Květák očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky, které důkladně omyjeme. Mrkev a rajčata také očistíme a nakrájíme na kolečka. Nivu nastrouháme nahrubo.

Květák a mrkev vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Vodu scedíme a zeleninu necháme okapat. Formu vymastíme máslem a naskládáme do ní růžičky květáku a kolečka mrkve a rajčat.

Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a necháme zrůžovět. Přilijeme mléko a za stálého míchání 15 minut provaříme. Nakonec vmícháme rozšlehaný žloutek.

Zeleninu připravenou v pekáči zalijeme omáčkou, posypeme nastrouhanou nivou a oreganem. Vložíme do trouby a zapékáme 30 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist