Bramborový salát s nálevem od Vilemíny

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bramborový salát s nálevem od Vilemíny

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Poměr surovin je těžké přesně určit. Salátu dělám vždy více.
Brambory uvařené ve slupce necháme půl dne až den vychladnout.
Oloupané nakrájíme mřížkovým kolečkem, přidáme pokrájené okurky, jednu cibuli a jedno jablko, lehce promícháme a zalijeme asi 2 dl nálevu z vody a octa, soli, pepře a hořčice. Musí být silný, hodně kyselý i slaný. Brambory se tak ochutí i uvnitř a nesají tolik majonézy. Promícháme s hráškem a uvařenou mrkví a ještě přidáme několik lžic oleje. Necháme proležet. Nakonec spojíme majonézou - domácí připravíme cca ze 4 žloutků nebo dvou celých vajec a 300 ml oleje.
Pokud nám zbydou bílky, můžeme z nich ještě upéci omeletu a do salátu ji přidat.

Poznámka:

dle chuti solíme a pepříme
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist