Japonské gyozy
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek
Suroviny
- voda 180 ml
- polohrubá mouka 200 g
- náplň
- mleté vepřové maso 250 ml
- cibule 1 ks
- pórek 1 ks
- česnek 4 stroužek
- zázvor 1 ks
- hlávkové zelí 1 ks
- sojová omáčka 2 lžička
- saké 1 lžička
- sezamový olej 1 lžička
- sůl 2 špetka
- pepř 2 špetka
- Na omáčku
- sojová omáčka 5 lžíce
- pálivá chilli omáčka 3 lžíce
- slunečnicový olej 2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžíce
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Japonsko
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Mouku s vodou hněteme tak dlouho, až získáme vláčné těsto, necháme cca 5minut pod mokrou utěrkou odležet
2. Z těsta vypracujeme kolečka o průměru 10 cm (na okrajích by mělo být těsto tenčí než uprostřed) a necháme je opět odležet
3. Náplň si připravíme tak, že nejprve nakrájíme na kousky umytou hlávku zelí, kterou pak mírně nasolíme a necháme odležet, aby nám pustila šťávu, cca po 10 minutách kousky zelí přecedíme a přidáme k masu
4. Zbylou zeleninu rovněž pokrájíme na menší kousky a ve větší míse promícháme s ostatními ingrediencemi
5. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžičky sojové omáčky, zastříkneme saké a sezamovým olejem, důkladně vše znovu promícháme
6. Jednotlivá těstová kolečky nyní naplníme z části směsí tak, aby nám po přehnutí jednoho okraje ke druhému vznikly malé taštičky, okraje potřené olejem spojíme k sobě a stlačíme mezi prsty, tak je uzavřeme, vytvarujeme je tak, aby stály na své nejtlustší straně (spojené těsto je nahoře, nepokládáme na bok!)
7. Naplněné taštičky naklademe na teplý (ne horký!) olej a restujeme, až nám spodní strana taštiček pěkně zhnědne
8. Pak podlijeme taštičky vodou téměř do poloviny výšky gyoz, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme, až se nám voda téměř vypaří
9. Hotové gyozy servírujeme horké s omáčkou.
Příprava omáčky:
Do menší misky nalijeme sojovou omáčku, slunečnicový olej, rýžový ocet a chilli omáčku, vše důkladně promícháme a můžeme podávat.
2. Z těsta vypracujeme kolečka o průměru 10 cm (na okrajích by mělo být těsto tenčí než uprostřed) a necháme je opět odležet
3. Náplň si připravíme tak, že nejprve nakrájíme na kousky umytou hlávku zelí, kterou pak mírně nasolíme a necháme odležet, aby nám pustila šťávu, cca po 10 minutách kousky zelí přecedíme a přidáme k masu
4. Zbylou zeleninu rovněž pokrájíme na menší kousky a ve větší míse promícháme s ostatními ingrediencemi
5. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžičky sojové omáčky, zastříkneme saké a sezamovým olejem, důkladně vše znovu promícháme
6. Jednotlivá těstová kolečky nyní naplníme z části směsí tak, aby nám po přehnutí jednoho okraje ke druhému vznikly malé taštičky, okraje potřené olejem spojíme k sobě a stlačíme mezi prsty, tak je uzavřeme, vytvarujeme je tak, aby stály na své nejtlustší straně (spojené těsto je nahoře, nepokládáme na bok!)
7. Naplněné taštičky naklademe na teplý (ne horký!) olej a restujeme, až nám spodní strana taštiček pěkně zhnědne
8. Pak podlijeme taštičky vodou téměř do poloviny výšky gyoz, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme, až se nám voda téměř vypaří
9. Hotové gyozy servírujeme horké s omáčkou.
Příprava omáčky:
Do menší misky nalijeme sojovou omáčku, slunečnicový olej, rýžový ocet a chilli omáčku, vše důkladně promícháme a můžeme podávat.
Poznámka:
recept na 30 ksPodobné recepty
- » Japonské gyozy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Japonské kuřecí kari
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Tibi – Japonské krystaly
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Japonské gyozy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Japonské cukroví
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Japonské gyozy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002950) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254543) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232610) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213008) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122588) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110529)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy