ČEKANKOVÝ SALÁT S GRILOVANÝM KOZÍM SÝREM A PEČENOU ŘEPOU

Kategorie: Pokrmy

Autor:

ČEKANKOVÝ SALÁT S GRILOVANÝM KOZÍM SÝREM A PEČENOU ŘEPOU

Suroviny

Porce: 4 + –
  • červená řepa 1 ks
  • hrubozrná sůl 100 g
  • čerstvá bazalka 2 lžíce
  • červená čekanka 1 ks
  • bílá čekanka 1 ks
  • salát polníček 1 hrst
  • pinie 1 lžíce
  • kozí sýr ChevreSoignon 400 g
  • Suroviny na balsamicový dresink
  • jemná dijónská hořtice 2 lžíce
  • med 1 lžíce
  • tmavý balzamikový ocet 3 lžíce
  • jemný olivový olej 150 ml
  • tymián 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Neoloupanou červenou řepu pečeme 45 minut na hrubozrnné soli v troubě na 200 °C. Poté oloupeme a nakrájíme na tenké úhledné plátky. Lehce namarinujemev balsamicovém dresinku, který připravíme smícháním všech surovin a vyšleháním pomocí tyčového mixéru. Jednotlivé plátky skládáme na talíř do kulatého tvaru a do středu vložíme gratinovaný kozí sýr a mix čekanky s bazalkou a polníčkem.

Dva druhy čekanek připravíme takto: Spodní dřevnatou část odřízneme a oddělíme jednotlivé čekankové puky, které smícháme s bazalkou a lístky polníčků. Dochutíme opět balsamicovým dresinkem.

Kozí sýr nakrájíme na čtyři stejné kousky a rozložíme na plech s pečícím papírem. Dáme do vyhřáté trouby pod grill na 230°C a zapečeme dozlatova.

Dozdobíme praženými piniemi.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist