Špenátový pletenec

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Špenátový pletenec

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Připravíme si kvásek; do hrníčku dáme 2 lžíce mouky, 1 kostku rozdrobeného droždí, lžičku cukru a špetku soli, vše zalijeme trochou vlažného mléka a necháme chvíli pracovat
2. Vzejítý kvásek nalijeme do mísy s moukou, přidáme olivový olej a nalijeme zbytek mléka, zamícháme, vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě pod čistou hadrovou utěrkou nakynout
3. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý 1 cm
4. Po celé ploše natřeme těstové pláty každý polovinou špenátové nádivky, potom obdélníky srolujeme jako roládu
5. Ostrým nožem rolády podélně rozkrojíme na poloviny a ty pak zamotáme dohromady, do tvaru věnce (buď umotáme jeden velký věnec, nebo upečeme dva věnce umotané každý ze dvou nohavic)
6. Z pletence zformovaný věneček, nebo věnce přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, necháme ještě chvíli kynout
7. Pletenec či pletence vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme tak 20 minut
8. Hotové, vychladlé pletence nakrájíme a můžeme servírovat.

Příprava špenátové nádivky:
1. Spolu s kostičkami anglické slaniny orestujeme cibuli, přidáme špenát, který chvíli podusíme
2. Do špenátu vyklepneme 2 ks vejce, přidáme kukuřici, strouhanou mrkev, česnek, pepř a sůl, vše zalijeme kelímkem smetany, necháme chvíli provařit a pak vychladnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist