Baklažány po parmsku
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek
Suroviny
- baklažán 4 ks
- tvrdý sýr 150 g
- strouhaný čedar 3 lžíce
- Na rajčatovou omáčku
- rajčata 600 g
- mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- olej 1 lžíce
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Zapékání
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Nejdříve si připravíme rajčatovou omáčku tak, že na kousky nakrájíme rajčata
2. Na plátky nakrájíme mrkev, celer a cibuli, nasekáme bylinky
3. Vše smícháme a podusíme pod pokličkou na rozpáleném oleji
4. Asi za půl hodiny omáčku prolisujeme, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme bez pokličky do hustoty omáčky
5. Baklažány nakrájíme podélně na plátky silné asi 1 cm
6. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme
7. Vložíme je ve vrstvách do vymaštěné hluboké zapékací misky, každou vrstvu poklademe tenkými plátky tvrdého sýra a trochou rajčatové omáčky
8. Povrch posypeme strouhaným parmazánem (čedarem) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
2. Na plátky nakrájíme mrkev, celer a cibuli, nasekáme bylinky
3. Vše smícháme a podusíme pod pokličkou na rozpáleném oleji
4. Asi za půl hodiny omáčku prolisujeme, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme bez pokličky do hustoty omáčky
5. Baklažány nakrájíme podélně na plátky silné asi 1 cm
6. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme
7. Vložíme je ve vrstvách do vymaštěné hluboké zapékací misky, každou vrstvu poklademe tenkými plátky tvrdého sýra a trochou rajčatové omáčky
8. Povrch posypeme strouhaným parmazánem (čedarem) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Podobné recepty
- » Opečené baklažány s jogurtovou zálivkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012670) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 291552) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236088) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223278) - » Couračka
(Navštívilo: 150661) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128263) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112863)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy