Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Děti

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Uvařené brambory ve slupce olupeme,vejce vařená natvrdo nastrouháme,slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi.Nakrájenou cibuli s polečně s hlívou podusíme na oleji,dochtíme solí a pepřem.Do zapékací misky vymazané máslem střídavě vrstvíme plátky brambor,vajec,hlívu dokud nádobu nenaplníme.Každou vrstvu přoměřeně solíme a opepříme.Navrch rozložíme brambory,posypeme slaninou a zapečeme asi 15 min.Pak brambory přelijeme vejci rozšlehanými se smetanou a pečeme asi 30 min.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist