Rib eye steak s avokádovým máslem a Caesar wrap

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rib eye steak s avokádovým máslem a Caesar wrap

Suroviny

Porce: 1 + –
  • hovězí rib-eye steak na porci 300 g
  • Chorizo koření (mleté chilli papričky, římský mletý kmín, černý pepř, česnek, oregano) 30 g
  • Extra panenský olivový olej 30 ml
  • Citron (kůra) 0.5 ks
  • Třtinový cukr 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Čerstvě mletý pepř 1 špetka
  • AVOKÁDOVÉ MÁSLO
  • Máslo 50 g
  • Avokádo 20 g
  • Červená cibule (najemno nakrájená) 10 g
  • Koriandr (lístky) 6 ks
  • CAESAR WRAP
  • Tortilla 1 ks
  • Římský salát (listy) 3 ks
  • Parmazánové hoblinky 30 g
  • Sušená rajčata (nakrájená) 40 g
  • Bageta na přípravu krutonů 1 ks
  • SALÁTOVÝ DRESINK
  • Žloutky 2 ks
  • Ančovičky 2 ks
  • Worcester 4 kapka
  • Dijonská hořčice 1 lžíce
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Extra panenský olivový olej 120 ml

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Zařazení: Oběd

Země: USA

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu.´

2. V míse smíchejte všechny ingredience na steak a maso v marinádě důkladně obalte. Marinujte v lednici ideálně 12 hodin.

3. Pusťte se do přípravy Caesar wrapu. Nejprve udělejte dresink. Do mixéru dejte dva žloutky, ančovičky, worcestrovou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pusťte mixér a po chvilce začněte přilévat olivový olej. V případě, že se vám bude zdát zálivka moc hustá, zřeďte ji troškou vody.

4. Bagetu nakrájejte na plátky a opečte na grilu dozlatova. Sundejte z grilu a nakrájejte na malé kostičky. Salátové listy pečlivě omyjte a nechte okapat. Rukama je natrhejte na menší kousky a dejte do mísy. Přidejte připravený dresink, krutony a vše opatrně promíchejte, aby dresink obalil salát a všechny krutony nezůstaly navrchu.

5. Maso vyndejte z lednice a nechte odpočinout při pokojové teplotě. V žádném případě ho nedávejte hned na gril!

6. Vložte steaky na gril a grilujte je minimálně 4 minuty z každé strany.

7. Sundejte maso z grilu a nechte 3 minuty odpočinout.

8. Zatímco steak odpočívá, připravte si avokádové máslo. Zralé avokádo rozmačkejte spolu se změklým máslem, aby se obojí dobře spojilo. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a dobře promíchejte. Pokud máte rádi koriandr, nasekejte ho a přidejte do másla.

9. Na grilu nahřejte tortillu, stačí půl minuty. Rozložte na ni rovnoměrně připravený salát, posypte jej hoblinkami parmazánu, nakrájenými rajčaty a čerstvě namletým pepřem. Přeložte tortillu z levé strany dovnitř a rolujte. Vznikne tak wrap s jednou stranou otevřenou. Steak podávejte s připraveným avokádovým máslem a Caesar wrapem, nebo jej můžete nakrájet na plátky a přidat do tortilly.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist