Příkrm květák

Kategorie: Ostatní

Autor:

Příkrm květák

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Děti

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a ponoříme do mísy s čistou vodou asi 10 - 15 minut. Zbavíme se tak případných mušek a broučků. Pak ho scedíme.

V hrnci přivedeme k varu čistou vodu. Nesolíme ji. Přidáme pouze kmín. Vložíme růžičky květáku a uvaříme je doměkka. Měkký květák vyjmeme a ihned propláchneme ledovou vodou.

Dál už s květákem postupujeme podle toho, jestli ho chceme skladovat nebo rovnou krmit. Pokud krmit, tak potřebné množství květáku rozmixujeme s trochou vývaru z květáku nebo propasírujeme. Osobně ho raději mixuji. Podle potřeby květákové pyré rozředíme horkým květákovým vývarem. Pokud skladovat v mrazáku, tak máme 2 varianty. Bud nechat růžičky v celku a nebo je rozmixovat a zamrazit podle potřebných dávek.

Příkrm květák podáváme teplý a to samotný nebo v kombinaci s jinou zeleninou či masem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist