Příkrm hovězí maso

Kategorie: Ostatní

Autor:

Příkrm hovězí maso

Suroviny

Porce: 10 + –
  • hovězí maso 100 g
  • voda 3 dl

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Děti

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hovězí maso, nejlépe svíčkovou, palec nebo zadní důkladně odblaníme, omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na kostky.

Maso dáme do kastrůlku, zalijeme částí vroucí vody a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme do změknutí. Během vaření a dušení sbíráme pěnu, která se tvoří na hladině. Podle potřeby podléváme. Kvalitní maso se připravuje kratší dobu. Použila jsem 400 g palce ze svíčkové nakrájeného na středně velké kostky a dusila jsem necelých 30 minut. Maso lze připravit i v tlakovém hrnci, ale maso raději vařím takto.

Uvařené maso rozmixujeme, nebo 2 x umeleme nebo propasírujeme. Maso mixujeme s vývarem nebo bez něj s čistou převařenou vodu. Názory odborníků se bohužel liší. Někteří doporučují nedávat vývar, kvůli velkému množství bílkovin, protože miminka mají ještě nevyzrálé ledviny. Někteří naopak doporučují. Takže záleží na každém. Osobně jsem zvolila střední cestu. Tekutinu téměř vydusila a do masa jí dala pouze polovinu. Pak jsem podle potřeby ředila převařenou vodu. Opět platí, že nesolíme, nesladíme ani nekořeníme.

Příkrm hovězí maso smícháme s vařeným bramborem nebo zeleninou. Záleží na tom, co máme připraveno. Z tohoto množství máme při rozumném ředění 100 ml kašovitého příkrmu. Vzhledem k tomu, že se začíná s 10 g masa smíchaného se zeleninou, doporučuji dát zbytek masa do tvořítek na led a zamrazit. Pak z tvořítek vyjmout a dát do pytlíčku zpět do mrazáku. Do tvořítek z Ikey se vejde 10 - 15 g.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist