Příkrm hovězí maso
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek
Suroviny
- hovězí maso 100 g
- voda 3 dl
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Určen pro: Děti
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 10
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hovězí maso, nejlépe svíčkovou, palec nebo zadní důkladně odblaníme, omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na kostky.
Maso dáme do kastrůlku, zalijeme částí vroucí vody a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme do změknutí. Během vaření a dušení sbíráme pěnu, která se tvoří na hladině. Podle potřeby podléváme. Kvalitní maso se připravuje kratší dobu. Použila jsem 400 g palce ze svíčkové nakrájeného na středně velké kostky a dusila jsem necelých 30 minut. Maso lze připravit i v tlakovém hrnci, ale maso raději vařím takto.
Uvařené maso rozmixujeme, nebo 2 x umeleme nebo propasírujeme. Maso mixujeme s vývarem nebo bez něj s čistou převařenou vodu. Názory odborníků se bohužel liší. Někteří doporučují nedávat vývar, kvůli velkému množství bílkovin, protože miminka mají ještě nevyzrálé ledviny. Někteří naopak doporučují. Takže záleží na každém. Osobně jsem zvolila střední cestu. Tekutinu téměř vydusila a do masa jí dala pouze polovinu. Pak jsem podle potřeby ředila převařenou vodu. Opět platí, že nesolíme, nesladíme ani nekořeníme.
Příkrm hovězí maso smícháme s vařeným bramborem nebo zeleninou. Záleží na tom, co máme připraveno. Z tohoto množství máme při rozumném ředění 100 ml kašovitého příkrmu. Vzhledem k tomu, že se začíná s 10 g masa smíchaného se zeleninou, doporučuji dát zbytek masa do tvořítek na led a zamrazit. Pak z tvořítek vyjmout a dát do pytlíčku zpět do mrazáku. Do tvořítek z Ikey se vejde 10 - 15 g.
Maso dáme do kastrůlku, zalijeme částí vroucí vody a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme do změknutí. Během vaření a dušení sbíráme pěnu, která se tvoří na hladině. Podle potřeby podléváme. Kvalitní maso se připravuje kratší dobu. Použila jsem 400 g palce ze svíčkové nakrájeného na středně velké kostky a dusila jsem necelých 30 minut. Maso lze připravit i v tlakovém hrnci, ale maso raději vařím takto.
Uvařené maso rozmixujeme, nebo 2 x umeleme nebo propasírujeme. Maso mixujeme s vývarem nebo bez něj s čistou převařenou vodu. Názory odborníků se bohužel liší. Někteří doporučují nedávat vývar, kvůli velkému množství bílkovin, protože miminka mají ještě nevyzrálé ledviny. Někteří naopak doporučují. Takže záleží na každém. Osobně jsem zvolila střední cestu. Tekutinu téměř vydusila a do masa jí dala pouze polovinu. Pak jsem podle potřeby ředila převařenou vodu. Opět platí, že nesolíme, nesladíme ani nekořeníme.
Příkrm hovězí maso smícháme s vařeným bramborem nebo zeleninou. Záleží na tom, co máme připraveno. Z tohoto množství máme při rozumném ředění 100 ml kašovitého příkrmu. Vzhledem k tomu, že se začíná s 10 g masa smíchaného se zeleninou, doporučuji dát zbytek masa do tvořítek na led a zamrazit. Pak z tvořítek vyjmout a dát do pytlíčku zpět do mrazáku. Do tvořítek z Ikey se vejde 10 - 15 g.
Podobné recepty
- » Příkrm hovězí maso s dýní, kukuřicí a mrkví
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Příkrm hovězí maso s dýní, kukuřicí a mrkví
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Příkrm králík s batáty
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Příkrm kuře s dýní, brokolicí a fenyklem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Příkrm králík se zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Příkrm cuketa s brambory
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zeleninový příkrm se špenátem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012670) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 291552) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236088) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223277) - » Couračka
(Navštívilo: 150661) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128263) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112863)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy