Ajvar

Kategorie: Ostatní

Autor:

Ajvar

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zavařování

Země: Chorvatsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očištěnou a omytou papriku, lilek a rajčata pomeleme na masovém nebo elektrickém strojku. Pomeleme zároveň i feferonky, oloupanou cibuli a česnek.

Přidáme olej, cukr, ocet, hořčici a sůl a pomalu podusíme do kašovité konzistence.
Horkou hmotu ajvar naplníme do malých sklenic a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

Zajímavější chuti ajvaru docílíme, když neprve zeleninu nasucho upečeme v troubě při asi 180 °C a potom postupujeme od začátku receptu stejně. Olej je nejlepší olivový, ocet je dobrý vinný nebo lze nahradit červeným vínem.

Ajvar se hodí k masům, na topinky a tousty, do gulášů, na ozdobu chlebíčků.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist