Univerzální papriková směs

Kategorie: Ostatní

Autor:

Univerzální papriková směs

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zavařování

Země: Bulharsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Veškerou zeleninu očistíme.

Ve vyšším hrnci rozpálíme olej a lehce na něm podusíme cibuli pokrájenou na menší kostičky. Přidáme papriky a oloupanou cuketu (pokrájené na plátky 2 x 2 cm), přidáme koření, sůl a vše dusíme 15 minut. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky a dusíme dalších 5 minut.

Podušenou směs lehce rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubší kaši. Do této zeleninové kaše přidáme kečup, protlak, želírovací cukr, lžičku prášku na konzervování zeleniny za studena a vše za neustálého míchání 5 minut vaříme. V této době směs dochutíme citronovou šťávou a cukrem tak, aby směs měla paprikovou lehce nasládlou a v pozadí jemně kysele navinulou chut.

Dochucenou paprikovou směs dáme ještě horkou do menších skleniček, uzavřeme a necháme vychladnout víčkem dolů, směs nám takto ošetřená vydrží minimálně 2 roky. Pro pálivou směs použijeme 3/4 kg pálivých paprik a 1/5 kg sladkých paprik.

Z tohoto množství je cca 18 - 20 2 dl skleniček. Univerzální papriková směs se používá za studena.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist