Arabský chléb = pita

Kategorie: Ostatní

Autor:

Arabský chléb = pita

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Saudská Arábie

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mísy dáme 250 ml vlažné vody, rozmícháme v ní droždí, cukr a necháme chvilku odstát. Mouku prosejeme, přidáme sůl, olivový olej, kvásek a zbytek vlažné vody. Zaděláme tužší hladké těsto, které nelepí, dobře se s nim pracuje. Těsto ze všech stran i nádobu na kynutí ručně vymažeme trochou oleje, přikryjeme a necháme půl hodinky kynout.

Z vykynutého těsta si utvoříme malé bochánky (z 1 kg mouky jich mám 16 ks). Já osobně těsto opatrně vyklopím na pracovní plochu, rukou uchopím část těsta a mezi palcem a ukazováčkem vytlačím požadovaný kousek, který ukroutím, zarovnám na bochánek a položím na plátno. Takto udělám všech 16 ks a přikryji druhým kusem plátna. Nechám 5 minut odpočívat. Poté si každý kousek rozválíme na placku asi 0,5 cm vysokou. Mouky na posypání pracovní desky není třeba, těsto nelepí.

Remosku rozpálíme na vysokou teplotu. Položíme ji na plotýnku, kterou také zapneme, ovšem na minimum. Každou placku, začneme u té, kterou jsme rozváleli jako první, v ní zprudka (1 minutu) dozlatova upečeme (neobracíme). Při pečeni se placka nafoukne. Vyndáme a necháme vychladnout. Na placku netlačíme, splaskne sama.

Pita chléb je možné upéct v troubě při maximální teplotě. Placky vkládáme na horký plech a v horní části trouby pečeme max. 2 minuty.

Arabský chléb pita lze plnit takřka vším. Chléb lze i zamrazit.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist