Základní nálev

Kategorie: Ostatní

Autor:

Základní nálev

Suroviny

Porce: 1 + –
  • cukr 800 g
  • ocet 8% 2.5 l
  • sůl 250 g
  • voda 7 l

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve vodě rozpustíme nejprve cukr. Potom do ní přidáme sůl a nakonec ocet.

Nálev zahřejeme na 70 °C.

Z tohoto nálevu odebereme asi jeden litr, přidáme do něho koření, uvedeme do varu a odstavíme. Necháme jej 2 - 3 hodiny vylouhovat a nalijeme zpět.

Místo cukru můžeme použít umělé sladidlo, ale v tom případě musíme úměrně zvýšit množství vody. Toto množství vyjde na 10 litrů nálevu. Koření do nálevu volíme podle druhu zeleniny a chuti.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist