Výborné piškotové těsto

Kategorie: Ostatní

Autor:

Výborné piškotové těsto

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Šlehání

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Piškotové těsto je vhodné na dortové korpusy, kdy můžeme dělat ze 4vajec nebo na bábovku, kdy použijeme vajec 7. Ke každému vejci dáváme lžící oleje.

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků si vyšleháme sníh, ke kterému přidáme cukr a šleháme dokud nám nezhoustne do husté pěny. Do té pak zašleháváme žloutky, olej a nakonec opatrně i mouku.

Vymažeme si formu a vysypeme moukou. Do ní vléváme naše těsto. Především u korpusů se snažíme vlévat kolem okrajů, aby nám nevznikl uprostřed kopeček.

Kdyby jsme dělali těsto kakaové, tak kakao použijeme na úkor mouky, což znamená, když 3lžíce kakaa, tak o 2lžíce mouky méně. Díky tomu nebude naše bábovka tak tuhá.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist