Anýzový chléb
Kategorie: Ostatní
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Droždí 42 g
- Vlažná voda 250 ml
- Cukr 1 lžička
- Anýz 2.5 lžička
- Rostlinný olej 1 lžíce
- Sůl 2 lžička
- Chlebová mouka 6 hrnek
- Bílek 1 ks
- Hrubá mouka 1 hrst
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Maroko
Počet porcí: 7
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a polovinu mouky. Postupně zapracujte zbylou mouku, až bude těsto krásně vláčné (množství můžete trochu upravit podle potřeby). Vyklopte na pomoučněnou plochu a dobře prohněťte, asi 10 minut, až bude těsto hladké a pružné. Mísu vytřete trochou oleje, vložte do ní těsto, obraťte ho, aby se potáhlo olejem, přetáhněte fólií a nechte na teplém místě kynout, až těsto zhruba zdvojnásobí objem.
Znovu vyklopte na pracovní plochu, vybouchejte vzduch a těsto rozdělte na dvě části. Vytvarujte jako kouli, přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Plech potřete tukem a posypte hrubou moukou nebo krupičkou. Na plech položte bochánky těsta a trochu je dlaněmi roztlačte, přikryjte a nechte 30 až 40 minut kynout. Troubu mezitím předehřejte na 220 °C. Po obvodu propíchejte těsto vidličkou, povrch potřete bílkem rozšlehaným s vodou a posypte anýzem.
Pečte asi 30 minut, až budou bochníky zlatohnědé a při poklepu na spodní stranu budou znít dutě. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.
Znovu vyklopte na pracovní plochu, vybouchejte vzduch a těsto rozdělte na dvě části. Vytvarujte jako kouli, přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Plech potřete tukem a posypte hrubou moukou nebo krupičkou. Na plech položte bochánky těsta a trochu je dlaněmi roztlačte, přikryjte a nechte 30 až 40 minut kynout. Troubu mezitím předehřejte na 220 °C. Po obvodu propíchejte těsto vidličkou, povrch potřete bílkem rozšlehaným s vodou a posypte anýzem.
Pečte asi 30 minut, až budou bochníky zlatohnědé a při poklepu na spodní stranu budou znít dutě. Přesuňte na mřížku k vychladnutí.
Podobné recepty
- » Anýzový likér
(Hodnocení: 1.86 - hlasovalo 7x) - » Anýzový čaj
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Anýzový čaj
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Originální chlebíčky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Výborný "podmaz" na chlebíčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Bílkový chlebíček
(Hodnocení: 1.31 - hlasovalo 13x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1013993) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 298781) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236486) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 225700) - » Couračka
(Navštívilo: 150711) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 129044) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113156)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy