Recept na kvašené pickles

Kategorie: Ostatní

Autor:

Recept na kvašené pickles

Suroviny

Porce: 5 + –
  • čerstvá zelenina 1 kg
  • mořská sůl 17 g
  • kmín 1 lžička

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Kvašení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Zeleninu očistíme, oškrábeme, oloupeme ... ředkve, mrkev ... nakrájíme na jemno, některé druhy na kolečka, jiné, například zelní zase nastrouháme na hrubo
2. Vše smícháme dohromady, přidáme mořskou sůl a kmín, zeleninovou směs důkladně promačkáme čistýma rukama, až pustí šťávu
3. Směs rozdělíme do větší kameninové, keramické nebo skleněné nádoby, pěkně ji napěchujeme, zaklopíme talířkem a zatížíme například kamenem
4. Nádobu se zeleninovou směsí necháme 3-5 dní kvasit při pokojové teplotě, jakmile je zelenina zkvašená a pustí šťávu, přendáme ji do menších skleniček, které dobře uzavřeme a uschováme v lednici nebo ve studeném sklepě.

Doporučení:
Zkvašenou zeleninu můžeme ponecháme i v nádobě, ve které jsme ji připravovali, musíme však dbát na to, aby byla zelenina stále ponořená v kysané šťávě, je-li jí tam málo dolijeme čistou vodou. Správně připravené a uložené pickles by mělo vydržet skladované téměř celou zimu.

Poznámka:

Pickles je vlastně naložená zelenina v octovém nebo solném nálevu velmi oblíbená v USA a Anglii. Tento recept je však na kvašené pickles.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist