Recept na kvašené pickles
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek
Suroviny
- čerstvá zelenina 1 kg
- mořská sůl 17 g
- kmín 1 lžička
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Kvašení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Zeleninu očistíme, oškrábeme, oloupeme ... ředkve, mrkev ... nakrájíme na jemno, některé druhy na kolečka, jiné, například zelní zase nastrouháme na hrubo
2. Vše smícháme dohromady, přidáme mořskou sůl a kmín, zeleninovou směs důkladně promačkáme čistýma rukama, až pustí šťávu
3. Směs rozdělíme do větší kameninové, keramické nebo skleněné nádoby, pěkně ji napěchujeme, zaklopíme talířkem a zatížíme například kamenem
4. Nádobu se zeleninovou směsí necháme 3-5 dní kvasit při pokojové teplotě, jakmile je zelenina zkvašená a pustí šťávu, přendáme ji do menších skleniček, které dobře uzavřeme a uschováme v lednici nebo ve studeném sklepě.
Doporučení:
Zkvašenou zeleninu můžeme ponecháme i v nádobě, ve které jsme ji připravovali, musíme však dbát na to, aby byla zelenina stále ponořená v kysané šťávě, je-li jí tam málo dolijeme čistou vodou. Správně připravené a uložené pickles by mělo vydržet skladované téměř celou zimu.
2. Vše smícháme dohromady, přidáme mořskou sůl a kmín, zeleninovou směs důkladně promačkáme čistýma rukama, až pustí šťávu
3. Směs rozdělíme do větší kameninové, keramické nebo skleněné nádoby, pěkně ji napěchujeme, zaklopíme talířkem a zatížíme například kamenem
4. Nádobu se zeleninovou směsí necháme 3-5 dní kvasit při pokojové teplotě, jakmile je zelenina zkvašená a pustí šťávu, přendáme ji do menších skleniček, které dobře uzavřeme a uschováme v lednici nebo ve studeném sklepě.
Doporučení:
Zkvašenou zeleninu můžeme ponecháme i v nádobě, ve které jsme ji připravovali, musíme však dbát na to, aby byla zelenina stále ponořená v kysané šťávě, je-li jí tam málo dolijeme čistou vodou. Správně připravené a uložené pickles by mělo vydržet skladované téměř celou zimu.
Poznámka:
Pickles je vlastně naložená zelenina v octovém nebo solném nálevu velmi oblíbená v USA a Anglii. Tento recept je však na kvašené pickles.Podobné recepty
- » Francouzské brambory - nejlepší recept
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Recept Zeleninové lečo
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 3x) - » Maxi Cuba Libre XXL (kyblík) recept
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Grilovaná vepřová panenka dle receptu krčmářky Markéty
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Kapání do polévky (babiččin recept)
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Základní recept na chlebový dort
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Základní recept na italské těstoviny
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002610) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 253996) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232566) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212901) - » Couračka
(Navštívilo: 150217) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122533) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110503)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy