Aspik vinný

Kategorie: Ostatní

Autor:

Aspik vinný

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu nahrubo nakrájíme a s kořením vše uvaříme v části dávky vody
2. Želatinu promícháme se studenou vodou a po nabobtnání ji spojíme s vývarem ze zeleniny a koření
3. Přidáme ocet, cukr, sůl a vše přivedeme téměř k bodu varu (nesmí se vařit, jinak aspik ztrácí tuhost), občas aspik promícháme, aby se všechny želatina dobře rozpustila
4. Nakonec přidáme víno
5. Hotový aspik přecedíme přes čistou utěrku
6. Je-li aspik připraven, má průzračnou jantarovou barvu.

Doporučení:
Želatinu musíme předem máčet ve studené vodě, kterou použijeme z celkové stanovené dávky. Nabobtnání trvá asi 30 minut. Množství želatiny lze snížit v závislosti na želírovací mohutnosti, popř. na ročním období (v zimě) tak, aby byla dosažena tuhost aspiku s optimálními smyslovými vlastnostmi.

Poznámka:
Poznámka pro začátečníky: Kořenová zelenina je mrkev, petržel a celer.

Poznámka:

recept na 1 kg
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist