Aspik na slané pokrmy

Kategorie: Ostatní

Autor:

Aspik na slané pokrmy

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Očištěnou zeleninu a koření krátce povaříme ve vývaru (vodě), pak plamen ztlumíme na minimum
2. Želatinu namočíme do malé části chladného vývaru (vody), po chvilce ji přilijeme do ostatního horkého vývaru a dobře rozšleháme
3. Bílek trochu našleháme se špetkou soli, zalijeme několika lžícemi vlažného vývaru, promícháme, vlijeme do zbytku vývaru, lehce zamícháme a na velmi malém plamínku, stále zahříváme tak, aby se nepřipálil
4. Až se bílek srazí (po celou dobu přípravy se aspik nesmí vařit!!!), procedíme jej přes čistý navlhčený ubrousek, je-li třeba, přecedíme aspik ještě jednou nebo dvakrát
5. Nakonec teplý aspik přisolíme, popřípadě přikyselíme a aplikujeme na předem nachystané polotovary, které aspikem zalijeme
6. Necháme vychladnout a nezapomeneme, že hotové pokrmy v aspiku uchováváme v ledničce.

Doporučení:
Aspik můžeme zjemnit 2 lžícemi bílého vína.

Poznámka:

vývar s masa nebo i ryb
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist