Aspik na slané pokrmy
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek
Suroviny
- vývar 0.5 l
- želatina 50 g
- bílek 1 ks
- mrkev 1 ks
- celer 1 ks
- petržel 1 ks
- cibule 1 ks
- pepř 6 kulička
- nové koření 4 kulička
- bobkový list 1 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Očištěnou zeleninu a koření krátce povaříme ve vývaru (vodě), pak plamen ztlumíme na minimum
2. Želatinu namočíme do malé části chladného vývaru (vody), po chvilce ji přilijeme do ostatního horkého vývaru a dobře rozšleháme
3. Bílek trochu našleháme se špetkou soli, zalijeme několika lžícemi vlažného vývaru, promícháme, vlijeme do zbytku vývaru, lehce zamícháme a na velmi malém plamínku, stále zahříváme tak, aby se nepřipálil
4. Až se bílek srazí (po celou dobu přípravy se aspik nesmí vařit!!!), procedíme jej přes čistý navlhčený ubrousek, je-li třeba, přecedíme aspik ještě jednou nebo dvakrát
5. Nakonec teplý aspik přisolíme, popřípadě přikyselíme a aplikujeme na předem nachystané polotovary, které aspikem zalijeme
6. Necháme vychladnout a nezapomeneme, že hotové pokrmy v aspiku uchováváme v ledničce.
Doporučení:
Aspik můžeme zjemnit 2 lžícemi bílého vína.
2. Želatinu namočíme do malé části chladného vývaru (vody), po chvilce ji přilijeme do ostatního horkého vývaru a dobře rozšleháme
3. Bílek trochu našleháme se špetkou soli, zalijeme několika lžícemi vlažného vývaru, promícháme, vlijeme do zbytku vývaru, lehce zamícháme a na velmi malém plamínku, stále zahříváme tak, aby se nepřipálil
4. Až se bílek srazí (po celou dobu přípravy se aspik nesmí vařit!!!), procedíme jej přes čistý navlhčený ubrousek, je-li třeba, přecedíme aspik ještě jednou nebo dvakrát
5. Nakonec teplý aspik přisolíme, popřípadě přikyselíme a aplikujeme na předem nachystané polotovary, které aspikem zalijeme
6. Necháme vychladnout a nezapomeneme, že hotové pokrmy v aspiku uchováváme v ledničce.
Doporučení:
Aspik můžeme zjemnit 2 lžícemi bílého vína.
Poznámka:
vývar s masa nebo i rybPodobné recepty
- » Vaječný aspik se zeleninou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 7x) - » Hvězdičkový aspik s hráškem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Uzený jazyk v aspiku II.
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Gothaj v aspiku
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Aspiková vaječná tlačenka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Jazyk v aspiku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Kapr (nebo jiná ryba) v aspiku
(Hodnocení: 2.8 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1013993) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 298783) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236487) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 225701) - » Couračka
(Navštívilo: 150711) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 129044) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113157)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy