Ajvar

Kategorie: Ostatní

Autor:

Ajvar

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 300 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Chorvatsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Lilky i se slupkou dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi 30 minut, po vychladnutí liky vydlabeme
2. Celé papriky opečeme na grilu nebo v troubě, jakmile je slupka tmavě hnědá s puchýřky, přendáme je do mísy a na čtvrt hodiny je překryjeme potravinářskou fólií (také je můžeme zavřít do igelitového sáčku)
3. Ze zapařených paprik odstraníme slupky, stopky a jádřince, umeleme je v mlýnku na maso, propasírujte lisem na brambory nebo je nakrájíme na jemno, rozhodně papriky nemixujeme v mixéru na kaši!
4. Všechny připravené ingredience dáme do hrnce, vydatně osolíme, zalijeme olejem a pomalu vařím asi 3 hodiny, hmotu udržujeme těsně pod bodem varu a stále mícháme, až vznikne hustá hmota
5. Hotový Ajvar necháme vychladnout.

Doporučení:
Hotový Ajvar můžeme také zavařit; do čistých sklenic směs nalijeme ještě horkou, sklenice důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Chorvatská omáčka k masům. recept na 1 litr omáčky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist