Ledová káva s vanilkovou zmrzlinou

Kategorie: Nápoje

Autor:

Ledová káva s vanilkovou zmrzlinou

Suroviny

Porce: 8 + –
  • voda 4 dl
  • rozpustná káva 16 lžička
  • cukr 8 lžička
  • mléko 2 l
  • vanilková zmrzlina 16 lžíce
  • na ozdobu
  • šlehačka 1 ks
  • podle chuti
  • Baileys 1 ks

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do většího hrnku si připravíme silnou rozpustnou kávu, kterou osladíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přelijeme do sáčků na porcovaný led, nebo do formiček s podobným objemem a necháme alespoň hodinu v mrazáku.

K finální podobě ledové kávy si připravíme vysokou sklenici (0,3 - 0,5 l). Podle chuti vložíme několik kostek zmražené kávy, pár lžic vanilkové zmrzliny a zalijeme mlékem.

Jako dekoraci navrch použijeme šlehačku, kterou polijeme trochou Baileys. Místo Baileys můžeme použít levnější krémové likéry - čokoládové, kávové, vaječné apod.

Ledovou kávu s vanilkovou zmrzlinou podáváme jako osvěžující nápoj k různým příležitostem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist