Mátový mojito sirup

Kategorie: Nápoje

Autor:

Mátový mojito sirup

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Kvašení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme si čerstvou mátu včetně stvolů a případně květů, ostatní suroviny, vhodnou nádobu na louhování, plátýnko nebo gázu a lahve na skladování.

Mátu omyjeme, zbavíme starých lístků a případných breberek. Vodu převaříme v rychlovarné konvici.

Do nádoby, ve které budeme mátový sirup připravovat, přelijeme vodu. Vmícháme cukr, já použila třtinový, dále pak kyselinu citronovou a mícháme, dokud se vše nerozpustí.

Ochucenou vodu necháme trochu zchladnout (tak na 80 °C), přidáme nať máty a na kolečka nakrájené limetky či citrony. Já je dávám do horké vody s lžící octa, jdou pak lépe omývat od všech chemických látek.

Tuto směs necháme dva dny doma louhovat, občas můžeme promíchat. Po dvou dnech mátový sirup přecedíme přes plátýnko nebo gázu, slijeme do vymytých láhví a uzavřeme.

Mátový mojito sirup podáváme podle chuti k přípravě nápojů, drinků apod.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist