Pomerančový likér

Kategorie: Nápoje

Autor:

Pomerančový likér

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pomeranče pečlivě omyjeme kartáčkem a nakrájíme na tenké plátky. Zasypeme je polovinou cukru a necháme asi 4 hodiny odležet.

Zbylý cukr přivedeme s vodou k varu. Přidáme odleželé pomeranče, celou skořici a pozvolna vaříme asi 30 minut, až pomeranče zesklovatí. Potom necháme hotový sirup vychladnout.

Po vychladnutí přecedíme sirup přes husté sítko. Do čistého sirupu vmícháme bílý rum nebo čistý líh a hotový likér nalijeme do lahve, kterou jsme vypláchli trochou čistého alkoholu nebo vodky.

Pomerančový likér podáváme při různých příležitostech, kdy jistě udělá dojem svou lahodnou pomerančovou chutí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist