Sváteční koňak

Kategorie: Nápoje

Autor:

Sváteční koňak

Suroviny

Porce: 4 + –
  • karibský rum 150 ml
  • brandy 150 ml
  • neslazené kondenzované mléko 500 ml
  • vejce 5 ks
  • vanilkový lusk 0.5 ks
  • cukr krupice 350 g

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření v páře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si v kastrůlku svaříme kondenzované mléko spolu s cukrem a půlkou vanilkového lusku. Směs necháme trochu vychladnout a poté vyjmeme vanilkový lusk.

Připravíme si vodní lázeň a do horní mísy dáme žloutky. Přilijeme mléčnou směs a mícháme do zhoustnutí. Jakmile je směs hustá, dáme ji stranou a necháme úplně vychladnout.

Do vychladlé směsi vmícháme oba druhy alkoholu, promícháme a vlijeme do připravené nádoby. Množství alkoholu použité v receptu záleží jen na vás, takhle ho mám rád já, vzkazuje šefkuchař Martin Polačko. Hotový koňak uložíme do lednice.

Sváteční koňak podáváme dobře vychlazený pro chvíle sváteční pohody.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist