Babiččina srdíčka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Babiččina srdíčka

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hned jak máte suroviny připravené, můžete se pustit do díla. Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto a dejte ho do lednice na dvě hodiny odpočinout. Poté ho vyválejte na tenký plát (asi 3 mm) a vykrajujte z něj plná srdíčka.
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 6 minut (dozlatova, ale nespalte je! V tomto případě méně znamená více. A když budou trochu křehčí, nebojte se - ten krém je zvláční). Když máte upečeno, připravte si krém.
Já jsem dělala klasický žloutkový, jako u jiných receptů, protože ho mám prostě radši (uvařit 3 žloutky s vanilkovým cukrem a cukrem krystal, nechat vychladnout a pak vyšlehat s máslem), ale původní recept radí smíchat mléko s rozmíchanou moukou (nebo škrobovou moučkou) a přivést k varu, pak povařit asi 2 minuty a hustou kaši nechat zcela vychladnout.
Kaši (nebo jako já vychlazené uvařené žloutky s cukrem) vyšlehejte s máslem a cukrem a zdobičkou plňte na srdíčka.
Přiklopte druhým srdíčkem, polijte kapkou čokolády a dozdobte lískovým oříškem. Nechte několik dní ještě uležet a podávejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist