Voňavé zapečené ovoce

Kategorie: Moučníky

Autor:

Voňavé zapečené ovoce

Suroviny

Porce: 4 + –
  • mražené jahody 1 hrnek
  • čerstvé ovoce 0.5 kg
  • sušené brusinky 1 hrst
  • rybíz 1 hrnek
  • drobenka
  • máslo 150 g
  • mletá skořice 1 lžička
  • ovesné vločky 100 g
  • cukr krupice 100 g
  • na ozdobu
  • zakysaná smetana 1 kelímek
  • podle chuti
  • vanilkový cukr 1 ks
  • cukr 1 ks
  • podle potřeby
  • máslo na vymazání 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Menší pekáček vymažeme máslem a dovnitř naskládáme jakokoliv ovoce - jablka, hrušky, jahody, maliny, rybíz a jiné druhy. Ovoce může být čerstvé, ale lze použít i mražené. Vše promícháme s cukrem, můžeme přidat i vanilkový cukr.

Pekáček s ovocem přiklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C zhruba na 30 minut.

Mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, ovesných vloček, cukru a mleté skořice. Po 30 minutách pečení ovoce drobenkou posypeme. Pečené ovoce necháme ještě bez víka 20 minut zapéct při 100 °C, až posypka vytvoří krustu na povrchu.

Voňavé zapečené ovoce podáváme teplé i studené. Pokud přidáme lžíci zakysané smetany, nic tím nezkazíme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist